Антисептик

2020-04-21

/Files/images/karantin/олдд.jpg

Лікарі розповіли, як правильно мити руки і використовувати антисептичні засоби в рамках профілактики зараженнякоронавірусом, щоб при цьому не страждала шкіра рук.

Доктор медичних наук Крістіан Раулін:

"Миття рук у сезон коронавірусу необхідне, але постійно застосовувати знезаражувальні продукти не варто. Використовувати антисептики має сенс лише у виняткових випадках, наприклад, після контакту з хворим або коли немає можливості помити руки",– пояснив він.

За словами лікаря, часте миття рук висушує шкіру, позбавляючи її природної жирової плівки, що служить бар'єром для патогенів, особливо при використанні антисептиків.

Щоб уникнути неприємних наслідків, додатково в догляді за руками потрібно застосовувати зволожуючі засоби.

"Якщо ви змушені часто вдаватися до дезінфікуючих засобів,дотримуйтеся "правила п'яти": один раз–продезінфікувати руки, п'ять разів–нанести крем",– пояснив експерт.

Як повідомлявOBOZREVATEL, раніше експерти з'ясували, що для найбільш ефективного очищення варто обов'язково використовувати мило імити руки не менше 30 секунд, приділяючи увагу різним ділянкам.

ВООЗ також опублікуваларецепт антисептика в домашніх умовах.

На тлі поширення у світі епідеміїкоронавірусу, Всесвітня організація охорони здоров'я надала рекомендації щодо самостійного виготовлення спиртовмісного гелевого антисептика.

Відповідний документ із докладною інструкцієюопублікованийу мережі. В ньому, зокрема, розписані декілька варіантів приготування такого засобу особистої гігієни.

Так, щоб отримати 1 л гелю, який є оптимальним варіантом для домашніх умов або локальної аптеки, необхідно використати 833,3 мл етилового спирту, 41,7 мл пероксиду водню, 14,5 мл гліцерину.

Зазначається, що ці інгредієнти потрібно розчинити із додаванням необхідної кількості кип’яченої чи дистильованої води та зберігати у герметичній посудині.

Водночас уже приготовлений антисептик можна розлити у вмістилища меншого об'єму для зручнішого використання.

Крім цього, у ВООЗ додали, що в багатьох країнах Європи та світу, у зв'язку з поширенням панічних настроїв серед населення, спекуляцій та неефективних дій влади, спостерігається нестача засобів захисту, які можуть запобігати зараженню коронавірусом, а також поширенню епідемії. Зокрема, йдеться про антисептики, захисні маски та респіратори.

Також в організації підкреслили, що звичайні маски не гарантують захисту від коронавірусу. Тож здоровим людям, які не належать до визначених груп ризику, немає сенсу їх застосовувати. Однак ці засоби повинні використовувати хворі й ті, хто мають ризик захворіти, а також медичні працівники.

Кiлькiсть переглядiв: 62

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.