• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Молодіжна Академія «Бути громадянином України: мій вимір».

Молодіжна Академія «Бути громадянином України: мій вимір».

2018-04-21

20-21 квітня 2018р.у м. Києві відбулася Чотирнадцята Молодіжна Академія на тему «Бути громадянином України: мій вимір». Зустріч стала своєрідним продовженням однойменного«Цікавого проекту».

В заході взяли участь представники Локального центру громадянської освіти Марганця - Цикункова Валерія, учениця 5 класу НВК «Ліцей- СЗОШ № 10» та Цикункова Яна.

В ході зустрічі підлітки мали можливість інтерактивного знайомства, взяли участь у дискусії «Український патріотизм: модний «тренд» чи свідомий вибір суспільства?», провели дослідження активної громадянської позиції, стали гостями столичного Національного Музею Історії України, здійснили роботу над «грантовими» проектами, долучилися до тренінгу «Від мене залежить (не)багато. Проблема громадянського суспільства в Україні»,

презентували власні проекти.

Кожна «грантова пропозиція» детально обговорювалася «радою директорів» «Фонду» та його «акціонерами». Як і в реальному житті, юні активісти були змушені захищати свій вибір та детально обґрунтовувати вигоду від реалізації власних проектів. Водночас, публічна дискусія виявилася хорошим тренінгом для всіх учасників, демонструючи їм, що «несуттєвих» деталей, при підготовці проектів будь-якого масштабу, просто не існує.

На цьому аспекті наголосили й самі організатори – представники Всеукраїнської Асоціації викладачів історії та суспільних дисциплін «Нова Доба» –Тарас Олексин і Олеся Скрипник, під час урочистого завершення Чотирнадцятої Молодіжної Академії. За їхніми словами, саме готовність до дій і нерідко – самопожертви, є найкращим індикатором зрілості суспільства. І ми всі можемо чимало говорити про патріотизм, проте, тільки цілеспрямовані, колективні дії здатні зробити громаду дійсно успішною. І саме в цьому полягає різниця між «диванним патріотом» та справжнім громадянином своєї країни. Яким же є наш особистий вимір громадянської самореалізації – залежить лише від нас.

Кiлькiсть переглядiв: 115

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.