Змагалися юні початківці

2018-03-13

13 березня 2018 року у комунальному позашкільному навчальному закладі освіти «Нікопольський міжшкільний центр трудового навчання та технічної творчості» відбулися обласні змагання молодших школярів Нікопольського регіону з початкового технічного моделювання.

Основними завданнями змагань були:
- пошук та підтримка обдарованих дітей молодшого шкільного віку;
- стимулювання творчого інтелектуального, духовного та фізичного розвитку дітей, задоволення їх потреб у творчій самореалізації;
- організація змістовного дозвілля дітей, пошук нових форм проведення змагань та інших заходів.

Програма змагань передбачала чотири завдання.
Завдання 1. Виготовлення літаючої моделі за кресленням та малюнком загального вигляду.
Завдання 2. Теоретичний залік.
Завдання 3. Виготовлення виробу об’ємної форми – модель будиночка
Завдання 4. Участь у міні-змаганнях з запуску авіамоделі.

Всього у змаганнях взяли участь вісім команд: чотири команди від КПНЗО «Нікопольський міжшкільний центр трудового навчання та технічної творчості», три команди від КПНЗ «Центр науково-технічної творчості м.Марганця», одна команда від КПНЗ «Будинок творчості дітей та юнацтва м.Покров».

Учасники змагань ЦНТТ Марганця мали високий рівень знань та були добре практично підготовлені. Учасники були нагороджені грамотами ДОЦНТТ та ІТУМ, подарунками для ручної праці та солодощами.

Світ техніки дуже великий і цікавий, і заняття технічним моделюванням дозволяють краще пізнати його, розвиває конструкторські здібності, технічне мислення і є одним з важливих способів пізнання навколишньої дійсності молодшими школярами.

Кiлькiсть переглядiв: 127

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.