В Новий рік - разом із Центром!

2015-01-06

Змістовним, пізнавальним та цікавим стали зимові канікули для вихованців міського Центру науково- технічної творчості.

Авіамоделісти Центру на чолі керівником команди майстром спорту України Серебряковим М.В. гідно представили Марганець на відкритих обласних змаганнях з науково- технічної творчості у м. Запоріжжя. Цей традиційний комплексний захід розкриває обдарування та здібності конструкторів не лише Запорізької області , але й радо зустрічає спортсменів Дніпропетровщини. Так, вже досвічені моделісти, переможці міжнародних, всеукраїнських та обласних змагань Сєдньов Дмитро та Жарій Денис цього разу виступили в новій для себе ролі- провели майстер- клас із запуску мікромоделей для присутніх на заході спортсменів. В ході чесної спортивної боротьби переможні І місця в особистій першості здобули Кузуб Нікіта в класі F-1-L та в класі mini stick, Мальцон Марк – в класі в класі F-1-N.

Делегація юних техніків Центру під керівництвом Береди О.С. взяла участь в навчання в обласній аерокосмічній школі. Цей освітній проект збирає навколо дослідників Всесвіту, надає можливості долучитися до вивчення основ астрономії, космонавтики, технічного моделювання засобами вебінарів, консультацій з провідними фахівцями, екскурсійних програм, лекторіїв.

Слухачі школи відвідали велику кількість занять з аерокосмічного напрямку, які проводилися на базі обласного центру науково - технічної творчості та інформаційних технологій учнівської молоді. Також була проведені навчальні екскурсії на фізико - технічний факультет Дніпропетровського національного університету ім. Олеся Гончара, до виробничого об’єднання «Південний машинобудівний завод ім. О. М. Макарова». Для учасників делегації було проведено науково – пізнавальний лекторій в ліцеї інформаційних технологій при Дніпропетровському національному університеті ім. Олеся Гончара, заняття в національному центрі аерокосмічної освіти учнівської молоді ім. О.М. Макарова, де для учасників була підготовлена невелика історично-наукова подорож в історію розвитку ракетної індустрії та космонавтики.

Ця цікава навчальна поїздка стала можливою завдяки підтримки батьківського активу та турботливої благодійної допомоги приватного нотаріуса Р.П. Єрьоменко.

Зимові канікули для початківців Центру- пора невимушеного спілкування, конкурсних програм, участі в різноманітних розважальних заходах. Так, запас добра, позитиву, цікавих вражень та подарунків отримали учасники «Новорічної мозаїки», які зустріли свято під новорічною ялинкою - красунею від ДП «Марганецьке лісове господарство» . Директор підприємства О. Д. Мароха напутніми побажаннями привітав наймолодших гуртківців закладу. З щирими новорічними привітаннями звернулася до присутніх депутат міської ради, начальник відділу праці та соціального захисту населення Хникіна Г.Р., яка з нагоди прийдешніх свят пригостила всіх дітей солодощами.

Майстерні різдвяних сувенірів- для наймолодших вихованців, турнір з настільного тенісу, ретро- виставка ялинкових прикрас, змагання для авіамоделістів молодшого шкільного віку «Пташинний базар»- кожен із гуртківців та гостей закладу, хто відвідав масові заходи протягом зимових канікул, знайшов для себе заняття для душі!

Тож бажаємо всім дітям у новому 2015 році миру, успіхів, і обов’язково знайти захоплення свого життя! Якщо такого ще не має - завітайте в новому році до гуртків Центру науково- технічної творчості!

Кiлькiсть переглядiв: 137

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.