• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Дизайнери - за збереження природних багатств!

Дизайнери - за збереження природних багатств!

2013-12-20

/Files/images/novini_tsntt/images.jpg

З метою формування почуття особистої відповідальності учнів за охорону навколишнього середовища, внутрішньої потреби берегти та примножувати багатства природи, розкриття креативності 20 грудня 2013 року на базі Центру науково-технічної творчості відбувся вже традиційний міський конкурс-захист креативних новорічних ялинок та різдвяних букетів «Збережи ялинку!». Конкурс проходив в рамках реалізації проекту «Майбутнє лісу – в твоїх руках!», який вже кілька років поспіль запроваджує в місті ЦНТТ у співпраці разом з державним підприємством «Марганецьке лісове господарство».

Учасники заходу, педагоги, батьки почули найдостовірнішу інформацію про терміни вирощування зелених красунь, про особливості новорічних ялинкових ярмарків, про необхідність природоохоронних заходів в своєму навчальному закладі, про постійну турботу про рідну землю. Переконливим та змістовним було звернення директора ДП «Марганецьке лісове господарство» Марохи Олександра Дмитровича до всіх присутніх.

В заході взяли участь представники всіх шкіл міста та учасники від позашкільних закладів освіти – Центру науково-технічної творчості та Еколого-натуралістичного центру. На заході було представлено 33 експонати у номінаціях «Креативні новорічні ялинки» та «Зимові букети».

Самобутні авторські ялинки, створені руками юних дизайнерів Марганця, вирізнялися новизною форм та обраних матеріалів, різноманітністю технік виконання, складністю та високою майстерністю.

Художні роботи, представлені на міський конкурс - захист, були презентовані натхненними виступами авторами, свідчили про наявність у дітей глибоких переконань у неприпустимості винищення лісів, твердих моральних принципів щодо збереження рідної природи та екології.

Якими тільки не були виступи учасників випробування на захист своїх ідей! Це були мелодійні пісні у супроводі музичних інструментів (група підтримки ЗОШ № 12, ЗОШ № 11), виразні вірші, власноруч складені відеоролики та слайд - шоу (учні ЗОШ № 7, ЗОШ № 9), цікаві розповіді та казки.

Юні дизайнери мали можливість творчого спілкування, взяли участь в роботі дитячого журі.

Серед переможців творчого випробування- майстри ЗОШ № 1 Шилюк Олена, Худайкулова Руслана, ЗОШ № 2- Ізюмцева Вікторія, Марганецької гімназії- Бабіч Нікіта, ЗОШ № 12- Машакова Евеліна, Маліннікова Анна, Гроза Ліля , ЗОШ № 9- Горбатенко Мар’яна, Ждан Іван, НВК «Ліцей–ЗОСШ № 10»- Федорчук Ілона, Бровко Даша , ЗОШ № 11- Савченко Олександра, ЗОШ № 7- Фелонюк Олена, , Южакова Надія- вихованка ЦНТТ, Терещенко Роман, Зимненко Еліза, вихованці ЕНЦ, , НВК «Ліцей–ЗОСШ № 10».

Особливі слова вдячності за технічну підтримку заходу директору Марганецької міської ЦБС Пономарьовій Лідії Віталіївні, за можливість нагородження переможців заходу- Єрьоменко Раїсі Порфирівні.

Кiлькiсть переглядiв: 185

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.